7 237 000 лв. е офертата на ДЗЗД „Мост Покровник“ за изграждане на съоръжението

7 237 000 лв. без ДДС е офертата на ДЗЗД „Мост Покровник“ за изграждане на съоръжението, което свързва Благоевград с 5 общински села. Ценовото предложение на обединението между „Грома холд“  ЕООД, собственост на Христо Савев, и „Пътпроект“ ЕООД с управител Венцислав Зарев бе отворено вчера и предстои комисията от Областно пътно управление – Благоевград, която провежда процедурата, да разгледа техническото им предложение.

Както „Струма писа”, от общо седем  фирми и обединения, кандидатствали да изградят моста при с. Покровник, шест бяха отстранени заради редица пропуски, установени от комисията в документацията им, и единствено ДЗЗД „Мост Покровник“ стигна до финала на процедурата.

Мостът бе подкопан при поройни дъждове през декември миналата година и експлоатацията му бе забранена от ОПУ – Благоевград, като транспортният поток бе пренасочен по обиколния път през Зелендолско шосе. Заради удължаване с 10-ина километра в двете посоки на пътя от областния център до селата Мощанец, Покровник, Падеж, Лешко, Габрово и Дебочица и липсата на яснота дали и кога ще се въстанови движението през месец май населението се вдигна на протест и блокира кръговите кръстовища на входа към Благоевград и изхода към София и към границата със Северна Македония, както и АМ „Струма“. Държавата отпусна 7 257 600 лв. без ДДС за изграждане на ново съоръжение, след като експерти се произнесоха, че ремонтът на стария мост няма да стане по-бързо, нито по-евтино.

В конкурсната документация бе посочено, че максималният срок за продължителност на процедурата е 390 дни след избора на изпълнител, при условие че никой не обжалва решението на комисията.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене