Башев с цената на много личностни войни, скандали, жертви от своя страна отказва да смени модела „Аз“ с модела „Ние“

Наигра се! Башев си иска ДПС! Въпросът е ДПС ще поиска ли Башев?

Синдромът на „Разглезеното дете“ – надяваме се да се сещате, какво точно имаме предвид уважаеми читатели на Топ Преса. Това е състоянието в което, човек свикнал да му се угажда прекалено много, човек оставил егото да го води и управлява изпада и направо полудява, ако нещата не се случват според повелята му.

Това е политическата „болест“, която съсипа не един или двама полици в тази страна, а за нашия югозападен регион да не говорим. Последните години местните ни управленци и влиятелни хора, сякаш не залагат на умствени действия и мъдрост, а само и единствено на излишъка от оценка, който някой има за себе си. Като такъв, той е синоним на нескромност, арогантност, самонадеяност или гордост. Например: „Той има его толкова голямо, че не може да види реалността. „Ето ти и готов реален образ по темата – Ахмед Башев.

Бившият депутат, дългогодишен кмет на община Гърмен, с цената на много личностни войни, скандали, жертви от своя страна отказва да смени модела „Аз“ с модела „Ние“ спуснат му директно от централата на партията, която го направи човек и политик – именно ДПС.

Нужни му бяха доста години на „разглезения“ Башев, да се опитва да пришие своите собствени детински грешки на други хора, да пренасят проблемите от болната си глава към здравата, да предава за пореден път и партия и съмишленици заради личната си мания да се прави па по голям и по умен от другите. Искаше всичко да минава през неговите ръце, в Гърмен процес било то в обществен и политически план не минаваше… Ставайки депутат поиска да направи същото с областта. Навлече най – голямото зло случвало се някога на община Гърмен – политическата грешка Минка Капитанова. Напълно посредствен, некадърен кмет, оваляна от простотия и алчност, която Башев мислеше че ще управлява като кукла на конци и ще отвори пътя му като областен кукловод. Уви, подобни схеми партията не толерира! Системата изхвърли Башев, както обичаме ние от Топ Преса да казваме на „политическото бунище“.

Дълго време Волният ездач на бели кобили от Рибново отказа да се примири с този факт. Беснееше, интригантстваше, доноси пускаше, мръсотии кроеше с врагове изпаднали като него се събираше, само и само да търси мъст срещу партията и тези, които осуетиха пъклените му планове. Пълен цирк! Жалка игра!

Игра с която обаче Башев се наигра. Уморен за пореден път провален, в известна степен може и да се каже съсипан, Башев е взел решение да капитулира. Да развее белия байряк! От известно време рибновският питбул се е превърнал в приятелски настроено пале,  което маха опашка на хора, които имат силата и възможностите за пореден път да го реанимират. Пред ДПС. Внушил си е че отново може да бъде част от структурата, което го създаде. Колкото и да не иска да си го признае на глас но Башев иска отново в ДПС. И има логика да го върнат. Но камо като послушник или сътрудник. Не фактор. От ДПС умеят да прощават, но по правилния начин.

Справедливо е Башев да плати за поразиите си с цената на понижението и да бъде пример за тези, които са тръгнали по неговия път. В Гърмен такива последно време с лопата да ги ринеш. Все фактори, все процеси искат да движат… Обиждат се че ги слагат на последните редове на партийни форуми, а не благодарят от сърце на ръководството че са в залата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене