Творчество и детска глъч изпълваше квартал Вароша цяло лято в първата Лятна академия за децата на Благоевград

Стотици деца се включиха в безплатните занимания по интереси, които бяха организирани през месеците юли и август от Община Благоевград и ЦЛТРДБ. За първи път на децата на Благоевград бе предложена една пълноценна и много забавна лятна ваканция, осмислена с различни занимания по изкуства, спорт, игри, разходки сред природата, опознаване на родния град. Създадоха се нови приятелства, откриха се нови таланти, научиха се нови полезни неща, така се създаде една нова атмосфера на сплотеност и положително отношение към околния свят. Децата рисуваха заедно, свириха, танцуваха, пускаха хартиени лодки в реката, спортуваха, активно се включваха в заниманията по конструиране, математика, журналистика, кариерно ориентиране, екология и много други.

От 1 юли до 31 август през всички работни дни имаше различни интересни предизвикателства за малчуганите. Посетителите на Лятната академия бяха деца предимно от предучилищна и начална училищна възраст, а това е възрастта, която най-много се нуждае от грижи на възрастните. В академията преподаваха експерти от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, включиха се и учители от партньорски училища и клубове.

Поздравления за всички сърцати хора, които с много труд и всеотдайност превърнаха летните месеци в незабравима, интересна, полезна и чудесна лятна ваканция за децата на Благоевград!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене