ВИДЕО : Село Делчево вдъхнови гайдаря на Златоград Серафим Кафеджиев да включи в репертоарът си Пирински песни!

Най – известният гайдар на Златоград и региона Серафим Кафеджиев посети неврокопският край, по покана на писателя Веселин Стаменов във  връзка с негов личен празник.

Събитието бе миналия уикенд в село Делчево от където са и корените на местния творец. Очарован от красотата на града и региона, пленен от магията на красивото българско село, очарован от гледката на „Шапковата кръчма“ майсторът който умее да кара гайдата да пее в ръцете си, уверено реши да включи в репертоарът си песни от автентичния пирински фолклор.

„Винаги съм пял и свирил със сърцето си. Ръцете правят това, които сърцето им каже. Моето сърце е в Родопите и за това съм приел да прославям песните на Родопа планина. Докосването ми до Пирин, заставайки пред тези величествени гледки осъзнах, че в гърдите ми има още място за красотите на България. Определено ще включим в репертоарът си песни от Вашия край, а когато и където и да ги изпълняваме, в съзнанието ми ще бъде тази красота която видях тук.“ Сподели майсторът на гайдата пред Стаменов. Само и единствено за зрителите и читателите на Топ Преса пускахме фрагмент от изпълнението на Кафеджиев в Делчево.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене