Криминален психолог не вярва в гаврата с Борислава

52206-632x358

Криминалният психолог Тодор Тодоров изказа съмнения в достоверността на версията на 20-годишната Борислава Латинова, която твърди, че е била разсъблечена на централен софийски булевард от полицаи.

Каква е истината около унизителния обиск на Борислава?

Този въпрос от няколко дни е основна тема в медиите и социалните мрежи. Както стана ясно, 20-годишното момиче твърди, че е било свалено от автомобил и обискирано до голо на централен софийски булевард от полицайка, докато наоколо минувачи са я снимали и са се смеели.

От СДВР пък вече обявиха, че правят проверка, но няма как да дадат повече подробности, докато тя е в ход. Стана ясно също, че полицаите, участвали в обиска на Борислава и младежите, които са били с нея, са се съгласили доброволно да се подложат на полиграф.

„Най-бързият начин е полиграф – да се разбере кой казва истината и кой не, както и да се разбере мотивът да не се казва истината от която и да е страна“, заяви криминалният психолог Тодор Тодоров пред Нова телевизия.

Според него по случая има много неща, които или са преекспонирани, или по някаква друга причина представени така. „Не мога да кажа какъв би могъл да е мотивът. Във всяко семейство има различни отношения, различни неща се случват“, смята Тодоров.

„Не виждам какъв мотив може да има полицаят, ако това момиче се е държало нормално, най-вероятно не би трябвало изобщо полицията да използва сила или да използва агресия. Звучи ми нереалистично“, коментира още експертът.

Дълбоко се съмнявам, че полицай ще реши да прави такъв обиск. Обискът се извършва в определени помещения, не на булеварда.

Най-слабото звено според Тодоров обаче са снимките на обиска, за които твърди Борислава, че са правени от случайни хора. В предходни дни тя вече призова хората, които са я щракали, да се свържат с нея, за да има доказателства.

Според криминалния психолог социалните мрежи щяха вече да гърмят с такива кадри, ако някой ги беше направил.  „В днешно време толкова хора снимат, а в социалните мрежи досега няма нищо подобно. Защо никой до момента не е реагирал?“, запита той.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене