Едни от най-големите родове в Неврокопско – Гавазови и Дервишеви, се сродиха на сватба с 250 гости от цял свят

Сватба за чудо и приказ сроди два от най-големите родове в Неврокопско – Гавазови и Дервишеви. На приказно сватбено тържество пред повече от 250 души във вечна вярност се врекоха Гюлнехар Дервишева и Дейвид Гавазов. Младите и техните родители избраха един от най-важните моменти в живота им да се състои в родината България, а не в Испания, където от дълги години живеят двете семейства и където за двамата млади пламва искрата помежду им, за да продължи любовта и съвместната им приказка малко по-късно със сключването на брак. За арена на събитието бе избран един от най-големите и изискани комплекси по поречието на река Места, където се стекоха гости на младоженците не само от цяла България, а и от Европа и света, за да споделят красивия миг с тях.

Разбира се, че на първа линия бяха родителите на младоженеца – Кети и Метка Гавазови, брат му Алекс, и на младоженката – Еми и Нерал Дервишеви, а така също кумовете Саня Севдева и Елхан Сариев. Разбираемо, една от най-големите групи освен роднините бе тази от Испания. Сред нея бяха очарователните Сандра и Самуел – собственици на фирма за търговия с метали на Иберийския полуостров и шефове на Дейвид, който е финансов директор в нея. Много дейно се включиха вуйната и вуйчото на младоженеца – Ели и Карамфил Скендерови, които бяха сред основните действащи лица, организирали няколко месеца до най-малката подробност сватбеното тържество в България.

Сватбеният ден започна в ранни зори и завърши в ранни зори, превръщайки се в незабравимо сватбено денонощие за двамата младоженци и всички участници в тържеството. По време на него бяха спазени без изключение родните традиции по настояване на Гюлнехар и Дейвид. Булчинската рокля бе специална изненада за всички, след като тя бе ушита с дейното участие и идеи на младоженката, която успя да опази до последния възможен момент тайната и осъщественият проект да бъде видян само от нейната майка. Това засили още повече емоцията и любопитството на всички, както и на младоженеца, който нямаше търпение час по-скоро да я види в сватбените одежди. С появата си очарователната Гюлнехар надмина очакванията и справедливо предизвика аплодисментите на присъстващите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене