Втори път за 11 месеца уволняват шефа на Горското в Смолян

Пак уволниха шефа на Държавното горско стопанство в Смолян инж. Станко Делиянчев – два пъти в рамките на 11 месеца. „Бяха прекратени договорите с мен и с директора на ДГС Михалково Стоян Дурутев от директора на Южноцентралното държавно предприятие инж. Здравко Бакалов – без мотиви, без нищо. Основанието в заповедта е, че в едногодишния срок от подписване на договора той може да бъде прекратен без предизвестие“, коментира Делиянчев.

По думите му кампанията по снабдяването с дърва за огрев хората върви нормално. „Няма ни жалби, ни сигнали, нищо. Дават се дърва на хората, нямало е проблеми. Винаги сме ги снабдявали. Ние сме професионалисти, нас не ни интересува политиката, не сме обвързани политически, гледаме да свършим работа на хората“, допълни той. Неговият заместник Велизар Младенов поема поста директор на горското в Смолян. Делиянчев е бил директор и заместник-директор на ДГС – Славейно.

От април 2016-та е шеф на ДГС – Смолян. На 20-ти септември миналата година, при предишното служебно правителство със служебен областен управител Стефан Сабрутев и директор на ЮЦДП Здравко Бакалов, прекратиха договора му. За осем дена Велизар Младенов зае поста. След това инж. Васил Палагачев бе назначен за ръководител. На 17-ти февруари Делиянчев бе върнат в ДГС-Смолян като директор.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене