Благоевградчанка триумфира на 4 км в плувния маратон „Порт Бургас“, на по-късата дистанция взе среброто след пареща среща с медуза

Благоевградчанката Калина Захариева триумфира на 4 км при дамите в плувния маратон „Порт Бургас“ в открито море, а на 2 км взе среброто. Златната рибка на GD Sport пресече първа финалната линия с постижение 1.02,35 ч. в жестока битка с Александра Вачкова, която завърши втора на само две секунди след победителката. В сутрешния старт на по-късата дистанция възпитаничката на треньор №1 за 2021 г. в областния център на Пиринско Екатерина Георгиева имаше пареща среща с медуза и отстъпи първото място на Габриела Георгиева, но стисна зъби 3 часа по-късно и въпреки болката и дискомфорта даде време, оказало се непостижимо за конкуренцията.

По стъпките на шампионката върви и по-малката й сестра Петра, която зае призовото шесто място по 2-километровото разстояние при жените, макар че е едва на 12 г. Миналия месец тя стана най-титулуваната състезателка на държавното първенство по плуване за деца 11-12 г. в Сандански. В надпреварата в Бургас при мъжете също на 2 км се пусна 15-годишният Михаил Градев от СК „Пирин“, който се класира осми.

Във второто издание на маратона се включиха 152-ма участници от нашата страна и от чужбина, а организаторите се бяха погрижили да осигурят медали и предметни награди за най-добрите 6 във всяка от дисциплините.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене