Сашка Васева се завърна в България специално за „Пирин Фолк“ 2022 – певицата се качва на сцената като гост-изпълнител на 26 август!

Още едно емблематично име се присъединява към звездния отбор на гост-изпълнителите, които ще вземат участие в 30-то юбилейно издание на „Пирин Фолк“ Сандански 2022. Неповторимата и обичана от поколения българи Сашка Васева се завърна в България, за да се качи на сцената на 26 август, когато ще се проведе Детски Пирин Фолк.

Личната история на певицата и тази на „Пирин Фолк“ се преплитат още в самото начало на основаването му – именно участието на Сашка Васева на фестивалната сцена през далечната 1994 г. се приема за старт в кариерата й. Години наред тя е сред най-аплодираните и награждавани изпълнители в Летния театър на град Сандански. Там представя за пръв път и някои от най-емблематичните си песни като „Не мога да те забравя, Георги“ (1995), „Зелените очи“ (1997), „Македонка“ (1997) и още много. А последната й поява на „Пирин Фолк“ е през 2017 г.
Сега, 5 години по-късно, Сашка Васева се завръща отново на фестивалната сцена. Това ще бъде и първата й артистична изява след дълго отсъствие, поради здравословни причини. Сашка премина през нелек период в личен план, но и тя, и близките й вярват, че лошото вече е в миналото. Тя е оптимист, че с появата си на „Пирин Фолк“ ще постави ново начало в кариерата си и тепърва ще радва феновете си с нови песни и изпълнения.

„С много любов идвам на „Пирин Фолк“. Прибрах се в България специално заради юбилейното издание на фестивала. Вълнувам се и съм щастлива, че ще бъда отново в Летния театър, близо до публиката и феновете си“, не крие радостта си Сашка Васева.
Припомняме, че на 26 август, когато ще се проведе шестото издание на Детски Пирин Фолк, специални гост-изпълнители ще бъдат още: Лия, Георги Гоцев, Невена Цонева и Васко Лазаров.
Още на следващия ден – на 27 август, сцената ще завладеят Наум Петрески и Зуица Лазова, Ива и Велислава Костадинови и Илия Луков. А на 28 август като гост-изпълнители ще се изявят: Глория, Севдалина и Валентин Спасови, Володя Стоянов.

Почитателите на македонската песен, които нямат възможност да присъстват в Летния театър, ще могат да проследят трите фестивални вечери по 5 /пет/ телевизии, 1 радиостанция, както и онлайн в официалните страници на Фен Фолк ТВ в YouTube и Facebook с начален час 20:45:
• 26 август /петък/ – Детски Пирин Фолк ще се предава на живо по ФЕН ФОЛК ТВ, БНТ 4, ФЕН ТВ и Ekids.
• 27 август /събота/ – Конкурса за изпълнителско изкуство може да гледате по ФЕН ФОЛК ТВ, ФЕН ТВ и БНТ 4;
• 28 август /неделя/ – Конкурса за авторска песен на македонска основа може да проследите по БНТ 1, БНТ 4, ФЕН ФОЛК ТВ и ФЕН ТВ.
🖥И трите вечери ще са достъпни онлайн за целия свят тук: FEN FOLK TV и Fen Folk TV. Ще се предават и по Радио Белла.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене