Студенти от Благоевград на протест в подкрепа на колежка, оплакала се от полицейски тормоз

_thumb (1)

Прокуратурата се самосезира по случая и вече тече проверка

Студенти от Благоевград излизат на мирен протест пред 4-то РПУ София против полицейския произвол. Протестът е в знак на съпричастност с 20-годишната Борислава Латинова, която през уикенда се оплака от полицейски тормоз и разказа, че била разсъблечена и обискирана брутално от полицайка, предаде bTV.

Прокуратурата се самосезира по случая и вече тече проверка. Тази сутрин момичето внесе жалби в Районната прокуратура – София и СДВР.

Три дни след случилото се Борислава успява да подаде жалба до комисията за правата на човека с надежда за възмездие. На влизане в парламента случаен минувач вдъхна кураж на младото момиче и баща ѝ.

„Надявам се поне нещо да успеем да променим”, казва тя. „Унизително и неприемливо е. Полицията оттогава един път да се бяха обадили”, допълва и баща ѝ Христо Латинов.

И до днес Борислава не може да си обясни защо точно на нея се е случило подобно нещо. „За мен те се изгавриха, както и тя, както и полицаите, които се смяха. Не мога да ви кажа, защо го направиха, питайте нея и аз я питам. Питам я от 3 дни и чакам отговор”, казва момичето.

От МВР съобщиха, че са назначили проверка по случая и отказаха коментар. А Борислава споделя, че най-много ѝ тежи, когато я разпознават на улицата. „Не ми е приятно, не искам да ме познават с това нещо. Предпочитам никой нищо да не знае и всичко да приключи и въобще да не се е случвало”, казва момичето

Приятели и състуденти на Борислава утре ще протестират в нейна защита.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене