Развръзката! Полицията приключи проверката си по казуса с президентския племенник: Няма наказани за бой на задържания Св. Плевнелиев

_thumb

Има наказания на полицаи за пропуски при оформяне на документите

Полицията в Благоевград приключва днес дисциплинарната проверка по скандала с племенника на Президента Росен Плевнелиев, чийто баща Румен вдигна медиите на крак с обвинението, че синът му е бит в полицията и че са нарушени правата му. Комисията проверяващи установи, че Св. Плевнелиев не е бит по време на ареста, има обаче констатирани известни пропуски при оформяне на документацията по време на задържането на младежа, заради което ще бъдат наказани 2-ма полицаи.

Както съобщихме, Св. Плевнелиев бе спрян за рутинна проверка от пътни полицаи, според обвиненията на ченгетата младежът минал на червен светофар. По време на проверката Плевнелиев се държал „предизвикателно“ с униформените, наричал ги „смешници“, което според тях било и причината да му поставят белезници и го вкарат в полицията. Тук, според бащата се разиграла истинска драма. Светослав бил диабетик, много болен, полицаите не му разрешили да се обади на никого и на думите на младежа, че е болен и има нужда от лекарството си, получил удар в главата в едно от бюрата в стаята, където писал обяснения. Веднага бащата Румен Плевнелиев сезира медиите за случилото се, обвинявайки полицията в арогантно поведение и побой над сина му. Изненадващо обаче в ефира на Нова телевизия дни след случая Румен Плевнелиев смени обвиненията си и дори похвали полицията, че работи като на запад без да се интересува от фамилията и положението на задържания, той претендирал само, че били нарушени правата на детето му. Паралелно от него синът му Светослав разказва, че ченгетата го наричали „отворко“ и удряли главата му в масата.

Днес баща и син Плевнелиеви ще бъдат разпитани за последно в полицията по случая ,за да се приключи окончателно проверката и се докладва в МВР.

Struma.com запази резервирано поведение по отношение на скандалния инцидент без да заемаме ничия страна и без да даваме трибуна на нито една от страните. Оказа се, че много думи на бащата срещу полицията за сериозния инцидент в първия момент след случая са били думи в състояние на афект и, че нещата не са били чак толкова злокобни, колкото бяха описани. Това стана ясно в последната изява на Румен Плевнелиев по медиите, където той заявява, че дори би похвалил ченгетата. Полицията се правеше на много секретна по казуса, мотивирайки се с проверката и със забрана да говорят каквото и да било, докато не свършат работата си. Стресът на ченгетата бе голям, защото последствията заради фамилията биха могли да бъдат сериозни, някои дори твърдяха, че „ей сега ще поискат оставката на директора В. Митов“. Това, разбира се не се случи и чест прави на Президента Росен Плевнелиев, че явно и тайно не взе никакво отношение по скандала. Чест прави на и на местното ръководство на ОД на МВР Благоевград, че направиха обективна дисциплинарна проверка, за много кратко време. Въпреки, обаче че няма уволнения и сериозни наказания за полицаите участници в случая не отстъпваме от твърденията ни при отразяване на инцидента, че в полицията в Благоевград се навъдиха арогантни млади момчета, които използват униформата си, за да демонстрират власт и злоупотребяват с нея. Тези младоци поставят в унизителни ситуации ОД на МВР – Благоевград и по отношение на тях сме много бдителни, независимо чии роднини са и как точно са успели да влязат в полицията и да се „снабдят“ с обслужващата ги полицейска униформа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене