Фестивал „Балкански багри“ и Изложба „Светове“ са предстоящите събития по проект „Култура и автентичност чрез съвместни събития в Югоизточна Европа“ (ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ)

Фестивал „Балкански багри“ и Изложба „Светове“ са предстоящите събития по проект „Култура и автентичност чрез съвместни събития в Югоизточна Европа“ (ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ), организирани от Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен –  Хаджидимово.

Проектът се финансира по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз и Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

Проектът е за транснационално сътрудничество. Изпълнява се на територията на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово и териториите на действие на асоциираните партньори:

  1. МИГ „Ниска крайречна горичка“ (LAG Lunca Joasă a Siretului) от Румъния;
  2. МИГ „Лидер Бистрица Насуд“ (LAG Lider Bistrița Năsăud) от Румъния;
  3. МИГ Кавала, Агенция за развитие (LAG Kavala Development Agency SA) от Гърция;
  4. МИГ Чамели (LAG Çameli) от Турция.

От 1 до 4 септември 2022 г., на територията на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен -Хаджидимово ще се проведат:

  1. Изложба „Светове“ – 01-04 септември 2022 г., зала на Неврокопска митрополия. Официалното откриване на 01.09.2022 г. от 18:30 часа. Изложбата включва творби от местни автори и автори от териториите на проектните партньори в областите живопис, художествена фотография и керамика.
  2. Фестивал „Балкански багри“ – на 03 и 04 септември 2022 г. (събота и неделя), в Градски парк на град Гоце Делчев.

Каним Ви да посетите изложбата и да се докоснете до душевността на автори от Балканите!

Заповядайте на Фестивал „Балкански багри“! Ще имате възможността да се насладите вкусовете, фолклора и традициите на региона ни!

Подробна информация за предстоящите събития може да намерите на интернет и фейсбук страницата на проекта:

https://www.facebook.com/comeandsee.laggdelchev

https://comeandseebg.com/

ОЧАКВАМЕ ВИ!  ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене