Turbo B от Snap! и Eurosmith са тазгодишните хедлайнери на „Дъбрава фест“ край Благоевград

Turbo B от Snap! и Eurosmith са тазгодишните хедлайнери на „Дъбрава фест“ край Благоевград. Програмата на фестивала, който е на 2 и 3 септември, обявиха организаторите – община Благоевград и Асоциация за развитие на българското село.

Фестивалът тази година ще има своето седмо издание, макар и осма организационна година. През 2021 г., поради епидемиологичната обстановка във връзка с разпространението на КОВИД-19, фестивалът беше отложен в последния момент. Тази година обаче се завръща с още повече хъс, обяви Силвия Домозетска – директор на дирекция „Култура, спорт, туризъм“ в община Благоевград.

Тази година организаторите обещават две много различни в стилово отношение вечери. Началото на първия фестивален ден ще постави музикалният продуцент, звуков инженер и ди джей D-Trax, а след него на сцената ще се качат Deep Zone Project.

Хедлайнер на първата вечер е Turbo B от хитовия музикален проект Snap!, обяви Росен Георгиев – председател на управителния съвет на Асоциация за развитие на българското село.

Втората вечер запазва рок звученето, с което от самото начало се свързва фестивалът. Всяка година на сцената излиза благоевградската рок група „Black Rose” и това издание на „Дъбрава фест“ няма да изневери на традицията. Отново ще бъде дадена сцена за млади таланти, и на нея ще се качат „Electric Roxy”.

Втората, последна вечер на „Дъбрава фест“ ще завърши с хедлайнерите от “Eurosmith“ – първата европейска група, създадена през 1997 г. с подкрепата и съдействието на „Aerosmith“. Те изпълняват абсолютно автентично цялото шоу, което правят „Aerosmith“ с костюми, като и визуално приличат на тях, посочи Росен Георгиев. Дори вокалистът на групата – Лука Челети, прилича визуално на Стивън Тайлър, а двамата и до ден днешен са свързани с приятелство, допълни той.

„Дъбрава фест“ се провежда само на четири километра от Благоевград, в планинското село Дъбрава. Сцената и тази година ще е точно до сградата на кметството, а за публиката има огромни поляни, които, наред с музиката на фестивала, предлагат близост до природата. Входът за концертите е свободен.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене