Жалби за гледане на зайци, кокошки и кози в жилищни зони заливат инспектората на община Сандански

С рекорден брой проверки по жалби на граждани, депозирани до кмета на община Сандански Атанас Стоянов от април до юни, се отчете управителят на звено “Общински инспекторат” Георги Гетов.
Първият сигнал, проверен и отчетен, е от Александър Смилянов за незаконна дейност на автосервиз в с. Поленица и за нарушаване на работното време. На собственика е съставен предупредителен протокол за спазване на утвърдената наредба.

По друга жалба на Румен Стефанов за нерегламентирано отглеждане на животни на ул. “Яне Сандански” в с. Джигурово инспекторите са установили, че се спазва наредбата за обема на животновъдната дейност и местата за отглеждането им на територията на община Сандански.
В отговор на жалба на Славчо Неделков, домоуправител на бл. 21 в жк “Спартак”, за неправилно съхранение в мазе на блока и в общите части на излезли от употреба компютри, барабани от перални машини и други е отчетено, че собственикът е предупреден с протокол и в срок от един месец трябва да освободи терена и общите части. При повторната проверка от инспекторите е констатирано, че вещите са премахнати.

Има и жалби за нерегламентирано изхвърлени боклуци в с. Вълково и с. Лешница в имоти частна собственост. По първата жалба е установено, че в дерето боклуците са премахнати, а на Васил Петров е съставен предупредителен протокол. В с. Лешница е предупреден Деко Неделков да почисти имота от отпадъците.
На собственици на домашни любимци в Катунци и Лебница е съставен предупредителен протокол да не ги пускат без каишка и намордник. При повторна проверка ги грози глоба до 500 лв. съгласно наредбата. В Катунци е установено, че куче, собственост на Кирил Малинов, е нахапало Ваня Баладжанова.
В Лешница за пореден път жителят на селото Стефан Неделчев сигнализира за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци от негов съсед. Направена е проверка по случая и е съставен предупредителен протокол.

В Катунци собственик на селскостопански животни ще трябва да ги измести на друго място, тъй като в нарушение на наредбата е изградена селскостопанската постройка. Това е установено от проверка, извършена съвместно с ветеринаря на селото д-р Димитър Дабчев. На собственика Кирил Малинов е съставен акт за установяване на административно нарушение и предписание за преместване на животновъдния обект извън регулацията на селото.
Извършена е проверка по жалби за нерегламентирано отглеждане на зайци на ул. “Гоце Делчев” в Сандански, както и жалба срещу отглеждане на кокошки на ул. “Струма”. Констатирано е нарушение и е съставен предупредителен протокол.
В блок “Солидарност” 3 е извършена проверка за изхвърляне на фекалии от живуща в блока. Любопитен е фактът, че на партерния етаж в блока се помещава филиал на детска яслена група. Съставен е предупредителен протокол на Ирина Терзиева.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене