Ивайло Златанов: Демографската криза влияе върху образователната система

Мисля, че сме работили в синхрон с директорите на училища и с учителите при провеждането на цялата палитра от национални външни оценявания в 4,7,10 и зрелостните изпити в 12 клас, каза в ефира на Радио Благоевград началникът на РУО – Благоевград, Ивайло Златанов. По думите му има какво още да се желае. „При 4 клас запазихме позициите, дори се придвижихме към челните позиции. В 7 клас също запазваме позициите, но резултатите сочат, че трябва да се работи повече по математика. При 10 клас учениците се явиха масово и резултатите са положителни“, обобщи Златанов и посочи, че образователната система върви към усъвършенстване.

„Безспорно демографската криза влияе. Има една закрита паралелка в едно училище в района на Гоце Делчев. Ситуацията е критична с една от паралелките в Петрич. По настоянаве на общината и директора на училището, независимо че е в разрез с нормативните документи, решихме паралелката да остане. Критична е ситуацията в Банско, въпреки това не се предвижда закриване на паралелки“, поясни Ивайло Златанов.

Учениците в седми клас 3048 във всичките 120 училища. В 4 клас през новата учебна година ще се обучават около 450 по-малко.

Целта ни е да запазим паралелките и в същото време да отговорим на предизвикателствата на времето, каза началникът на РУО – Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене