В Петрич приключи Dinamic Billard Petrich Open

Успешно като организация и провеждане в зала „Арена Петрич“ се проведе кръг от Евро тур 2022 – мъже и жени в динамичния билярд. Оспорван финал между Франциско Санчез Руиз от Испания и Еклент Качи от Албания снощи завърши при резултат 9:6. Така испанецът вдигна трофея, връчен от кмета на община Петрич Димитър Бръчков. Освен паричната награда, победителят получава в своя актив и точки за световната ранглиста. Церемонията по награждаването уважи и инж. Костадин Стойков – народен представител в 47 НС.

Равносметката от двуседмичния маратон по билярд в Петрич – Европейско първенство за юноши до 17 г. и до 19 г., както и кръг от Евро тур – мъже и жени е положителна. Стотици състезатели и голяма подкрепа от Европейската билярд федерация за Българска билярд федерация.
Съдействие на всички нива оказа и Община Петрич. За стотици състезатели и техните треньори от цял свят Петрич вече не е непознат град, защото се представи като любезен домакин на двете състезания. Тази беше оценката и на президента на Европейската билярд федерация Гри Лендерс.

През следващите две години Община Петрич си запазва правото да бъде домакин на Европейското първенство по билярд за юноши – това е скрепено с подпис и от Европейската билярд федерация

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене