Депутатът Александър Мацурев: Отиде си един истински човек, който бе не просто дългогодишен кмет на Банско, а еталон и пример за подражание, на всеки, който е тръгвал да се занимава с обществена дейност.

Отиде си един истински човек, който бе не просто дългогодишен кмет на Банско, а еталон и пример за подражание, на всеки, който е тръгвал да се занимава с обществена дейност.
Той бе човек, който респектираше с честността, добрината си и любовта си към родния град. До последно милееше и искаше да работи за развитието му.
Едва ли мога да изброя всичко, което чичо Сашо е направил за Банско, но уважението, с което той се ползваше сред съгражданите ни е достатъчен атестат за неговата работа.
Загубихме безценен приятел, от който много научих. Знаех, че в негово лице винаги можех да разчитам на подкрепа и съвет.
Светъл път към Вечността, чичо Сашо!
Благодаря ти за уважението и подкрепата, които винаги си ми давал.
Поклон пред светлата ти памет!
Почивай в мир!

Написа в личният си профил във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев

Топ Преса изразява дълбоките си съболезнования към всички опечалени

Александър Мацурев е бил кмет на община Банско за периода 1976-1990 г. Янка Рускова и Димитър Русков, който пък му е бил заместник, написаха прочувствени думи за бившия градоначалник:”Той беше един широко скроен човек, с мечта да превърне Банско в международен спортно-туристически и културен център. И тази негова мечта се сбъдна.

По негово време бяха изградени редица обществени сгради като автогарата, жилищните блокове, старинния квартал и неговото благоустрояване, изграждането на музейното дело, сградата на СПТУ по Селско стопанство и редица други обекти.

Най-голямото му желание, което се реализира през 1988-1989 г. беше изграждането на централната градска част: подземни комуникации, топлофикация, довеждащ водопровод за напояване и самото изграждане на пешеходното ларго, домът на изкуствата, читалището и впоследствие неговата префасадация, квартал 25. Товс беше един живот посветен на гр. Банско и общината. Изразяваме нашите съболезнования на Маргарита, Ваньо и всички близки и роднини.”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене