Всяка едва от по- големите партии е с нова стратегия за печелене на избори предвид изключително сложната обстановка в страната.

НАЙ – СИЛНИТЕ И МОЖЕЩИТЕ ЩЕ СА ТУК! Делян Пеевски пръв по рейтинг! Нинова води листата на БСП! Местен политик оглавява листата на ГЕРБ в Пиринско!

Корнелия Нинова- БСП, Делян Пеевски -ДПС, Андрей Гюров- Продължаваме промяната, Г. Самандов- „Български възход“, ново лице от -ПП ГЕРБ, са само част от новината за познати политици, които ще се впуснат в предизборната битка в Пиринско, като водачи на кандидат-депутатските листи. Вече съобщихме, че изненадата дойде от БСП, където спуснаха не кой да е, а лидерът им Корнелия Нинова да води листата на партията в областта, следвана от проф. Георги Михайлов, водач от последните избори.
Нинова, която познава региона отблизо, тъй като вече го е представлявала в НС преди години, ще успее да мотивира електората на столетницата и ще отклони достатъчно гласове, така че партията да има поне 3- депутати, прогнозират местните социалисти. ДПС залага отново на Делян Пеевски, доказал неведнъж, че може да организира и печели избори. Пеевски е сред депутатите, за които регионът, от който стана народен представител, не беше само „ракета- носител“.
През годините Делян Пеевски не спря да помага на хората от региона и на избирателите си, явявайки се където и когато е нужно. В смесените райони в областта рейтингът му е висок, тъй като Пеевски системно правеше дарения повсеместно, а и винаги е обръщал внимание към проблемите на местното население. Денски градини, инфраструктура, модирени съоражания се реализираха с помощта на народния представител от ДПС€ Особено активен бе в трудните години на тежката ковид пандемия. Даряваше за болни хора, за болници, с което натрупа сериозен авторитет в областта и затова прогнозата е, че Пеевски е силен лидер, който също ще отклони голяма част от гласовете на хората по време на вота.
Преподавателят от АУБ Андрей Гюров е познато лице от телевизионния екран, стана депутат след еуфоричното гласуване за промяната в областта, активен бе в парламента, но не можем да кажем какъв е неговият принос за областта като народен представител. По данни на Топ Преса резултатите му, като работа за областта са около нулата като стойност.  Името му се спрягаше за разни възлови позиции в управлението на държавата, но до този момент това не се случи. Той, според мълвата, ще води кандидат-депутатската листа – нахъсан да подобри резултата на партията от предишните избори.
Ерудиран, сдържан, утвърден специалист, това е синът на ген. Ат. Самандов – Георги Самандов от Гоце Делчев. На него щял да заложи да поведе листата бившият служебен премиер Стефан Янев. Образован, млад човек е Самандов, избираем заради харизмата си, независимо че не е достатъчно познат в областта. Все още не е ясно кой ще води листата на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ . Говореше се доскоро ,че това ще е бившият депутат Георги Попов но вътрешни твърдят, че името му не е сред спряганите за участие в листата . Попов се заяви преди време като привърженик на партията на Стефан Янев, дори се говореше ,че ще поведе листата ,но явно всичко това е било в сферата на слуховете. След като и във фейсбук страницата си Попов публикува пристрастията си към „Български възход „, съпартитйците му от ИТН сякаш отвърнаха глави от него и в момента е неясно какво е отношението на Слави и ръководството на партията към Попов . Така че водачът на листата на ИТН е неизвестен засега. Неясен е и водачът на опасния играч в тези избори партия „Възраждане“. Партията на К. Костадинов печели все повече привърженици в страната и областта и се превърна във факторът, който ще промени политическата карта .Прогнозират ,че Възраждане ще е втора политическа сила ,след ГЕРБ . Срещу всички изборени дотук няма да се изправи Росен Желязков, който беше неколкократен водач на кандидат-депутатската листа на ПП ГЕРБ. По информация на Топ Преса този път лично лидерът Борисов е дал зелена светлина да се заложи на млади и резултатни хора. За Пиринския край се спряга име на местен политик, който в годините е доказал че може да управлява има опит и енергия да продължи да го прави.
Всяка едва от по- големите партии е с нова стратегия за печелене на избори предвид изключително сложната обстановка в страната. В България за пореден път отиваме на предсрочни парламентарни избори, падна правителството на Продължаваме промяната, намираме се в страшна икономическа и финансова криза, така че отговорността на новото Народно събрание ще е голяма и е изключително важно какви хора ще ни представляват там.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене