Не е вярно, че България ще има медицински хеликоптери благодарение на ПП. Проектът е по ОПРР (оперативната програма, управлявана от МРРБ)

„Промяната“ натвори проблеми, подмолни саботажи и фалшиви обещания

Чета разни отчети на бившите управляващи какво били свършили за 7 месеца. И имам чувството, че са живели в паралелна реалност, в друга вселена! Та те натвориха само проблеми! Разумните решения бяха взети не благодарение, а въпреки тия от Промяната и въпреки подмолните им саботажи и фалшиви обещания. Ще дам само няколко примера за лъжи в пост на бившия вече мандатоносител Настимир Ананиев.

Не е вярно, че България ще има медицински хеликоптери благодарение на ПП. Проектът е по ОПРР (оперативната програма, управлявана от МРРБ) и правителството на ГЕРБ направи нужното, за да го защити и придвижи. Не били затворили държавата заради Ковид, за разлика от Борисов. Напомням, че в началото на пандемията нямаше ваксини. А и се справихме най-отговорно, ефективно и успешно в Европа с първите вълни на Ковид пандемията.

Осигурили субсидии за общините и за градския транспорт на София!? Пълни глупости – това са предложения на ГЕРБ! А ПП успя и с общините да направи пълен хаос – не спряха да ги лъжат, че ще им финансират през МРРБ местни проекти. После се изпокараха вътре в коалицията, писаха първи, втори, трети списък – сега май се прави четвърти (от служебния кабинет, не от Промяната….Пълен смях. Управленска немощ. Само приказки – няма нито едно подписано споразумение, нито едно работещо решение.

По предложение на ПП била създадена законова възможност МС да направи методология за индексация в строителството. Е тук вече чашата преля! ПП с месеци лъгаха строителния бранш, че имат добра воля за индексация. Мотаха ги, прехвърляха в парламента въпроси, които са изцяло от компетенциите на МС. Опитаха дори да обвинят ГЕРБ за липсата на решения, които зависеха изцяло от тях. И се мислеха за много хитри. Накрая какво стана – набързо прокараха през парламента решение под натиска на протеста на строителите. Защото разбраха, че ще бъдат обвинени за загубата на милиарди по европроекти. А идват местни избори – осъзнаха, че и един кмет няма да спечелят….Но да не отиваме толкова далеч. Нека първо видим просто Киро и сателитите му как ще се представят на парламентарните избори. И довчерашния мандатоносител дали изобщо влиза в плановете на ПП…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене