Два пъти месечно ще има лекции с бъдещи и настоящи родители в Благоевград

Два пъти месечно акушери ще водят лекции с бъдещи и настоящи родители в Благоевград, каза пред журналисти в началото на подновените срещи акушерката от Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград Ани Атанасова. Лекцията днес беше посветена на кърменето и не нея бяха обсъдени ползите за бебето и предизвикателствата пред майките.

Атанасова определи кърменето като физиологичен акт, който е голяма емоция и връзка между майката и бебето, но в същото време е изпитание. Това е и целта на лекциите, посочи тя, да се даде възможно повече информация, която да отговори на въпросите и проблемите, пред които се изправят майките във връзка с кърменето.

Ани Атанасова разказа, че в практиката си вижда много жени, които се отказват да кърмят от страх и от незнание. Процесът не е страшен, просто трябва правилен и навременен подход, каза акушерката и допълни, че медицинските лица в лечебните заведения са обучени и се стараят да помогнат максимално в този нелек период в началото на майчинството.

Акушерката с дългогодишен опит посочи, че има много теми, които са свързани с бременността и майчинството, поради което се предвижда тези безплатни лекции да се организират два пъти месечно, стига да го позволява епидемиологичната обстановка в страната. Следващата лекция е предвидена за 18 август от 10:30 часа в зала 101 на Общинска администрация – Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене