Вечерни новини! Пада цената на петрола!

Котировките на петрола се понижиха днес, увеличавайки загубите от предишната сесия на фона на безпокойството на инвеститорите за глобалното търсене на петрол след слабите производствени данни в няколко страни, предаде Ройтерс.

Сортът Брент поевтиня с 29 цента до 99,74 долара за барел, а американският лек суров изгуби 22 цента до 93,67 долара за барел.

Вчера фючърсите на Брента отбелязаха минималните за сесията 99,09 долара за барел – най-ниско равнище от 15 юли. Американският петрол спадна до 92,42 долара за барел – най-ниско от 14 юли.

Цените са нестабилни, в момент когато инвеститорите претеглят ограниченото глобално предлагане и страховете от потенциална глобална рецесия.

Опасенията от рецесия се засилиха вчера, след като проучвания в САЩ, Европа и Азия показаха, че фабриките са изгубили инерция през юли.

Слабото глобално търсене и строгите ковид ограничения в Китай забавиха производството.

Участниците на пазара очакват и резултата от утрешната среща между Организацията на страните износителки на петрол и партньорите й, включително които Русия, заедно известни като ОПЕК+, които трябва да вземат решение за септемврийския добив.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене