За новото начало! Ана и Виктория от Украйна за животът си и новият им бизнес в Гоце Делчев!

Ново студио за красота отвори врати в град Гоце Делчев. Млади и лъчезарни украинци, избрали да градят бъдещето си в град Гоце Делчев, откриха днес своето Студио за красота „Виктория“. В новооткрития салон за красота „Виктория“ можете да се погрижите за перфектния си външен вид с процедури по миглопластика, оформяне на вежди, депилация, както и да поглезите ноктите си със стилен и красив маникюр и педикюр.

Заповядайте в Студио за красота „Виктория“ всеки делничен ден от 10:00 до 17:00 часа на изключително удобна локация –

ул. Христо Ботев № 9 (до офиса на DHL).

Можете да запазите своя час и предварително на телефон +359877838447. Топ Преса беше единствената местня медия, което посети двете дами и взе от тях ексклузивно интервю. Това са Ана и Виктория. Те са от Украйна. Бежанци от войната. Запознават се в град Гоце Делчев. Стават приятелки и започват свой бизнес. Правят уникално по рода си козметично студио. Цялата им покъртителна история, за животът в Украйна, за пътят им до България за новото начало… цялата история днес само и единствено на www.toppresa.com

Интервюто взеха Цвети ДИМИТРОВА  и Вили ШЕЙТАНОВА 

Здравейте, момичета. Кои сте Вие? От къде сте?

-Ние сме Виктория и Ана от Украйна. Аз съм козметик, а Виктория е маникюрист.

На каква възраст сте?

-Виктория е на 36г., а аз на 21г.

В кой град живяхте в Украйна?

-Аз в гр.Николаев, а Виктория в гр.Харков.

.Каква е връзката между вас? Как се запознахте?

-Запознахме се в гр.Гоце Делчев.  България ни събра.

Защо избрахте гр.Гоце Делчев, а не се спряхте на друг град в България?

-Не знам, така се случи. Тук има много украинци,  имаме роднини, приятели.

Разкажете ни нещо повече за себе си и за салона?

-Тук предлагаме всички козметични процедури – маникюр, педикюр, кола маска. В Украйна работехме същото – аз бях козметик, а Виктория имаше студио за красота и е била психоложка.

С какво Ви впечатли гр.Гоце Делчев?

-Не знам, всичко ни харесва. Хората, чистият въздух, хубаво е. Много ни харесва. Хората са добри, спокойни.

От колко време работи салона?

-Работим от 1 месец вече. Имаме клиенти, записват се часове. Работим всеки ден от 10:00 до 18:00, като събота и неделя не работим. Имаме страница и в Инстаграм. Някои уреди и инструменти са от тук, но имаме и такива от България.

Как ще сравниш живота в Украйна преди войната и живота тук?

– Тук е по-хубаво. Тук заплатата е по-голяма. В Украйна има работа, но няма пари. Всички си мислят, че в Украйна има пари, но там всъщност няма.

А мислите ли да останете в гр.Гоце Делчев за постоянно или имате намерения да се върнете в Украйна?

-Искаме. Тук получихме гражданство. Виктория има роднини тук, български корени.

Вие знаехте ли българси език или тук го научихте?

-Не знаех, тук научих българският. Просто общувах с различни хора. Тук съм от 10 месеца и горе-долу се научих да го говоря.

Живяли ли сте в друг град преди да дойдете тук?

-Не. Първо бях в Гърция за две седмици и после търсех апартамент чрез OLX и намерих само тук в Гоце Делчев и веднага пристигнах. Бях с майка ми  и моят син. Анна :  Аз бях в Украйна и през интернет случайно намерих Виктория и семейството и.

.Каква е ситуацията в Украйна сега?

-Лошо е. Аз нямам къща вече бел. ред. – казва Виктория. Поддържам връзка с приятели там. Аз говоря за гр. Николаев, не знам за другите градове, но там няма ток, няма вода. От 6 месеца нямат питейна вода, купуват си от магазина. Ток пускат само за два-три часа на ден.

Анна :

Аз бях в Украйна месец, когато започна войната. Тогава нямаше проблем с тока и водата. Дойдохме тук, защото там беше лошо. Аз имам дете и се притеснявам. Моето дете ходи на детска градина тук, а на Виктория на училище.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене