Вечерни новини! И все пак Добринище остава без полиция!

Председателят на Общинския съвет в Банско Костадин Загорчин получи „честитка“ от МВР.

От ведомството на бившия вече вътрешен министър Бойко Рашков му отговорили, че полицейския участък в добринище все пак ще се затвори. Пред медиите Загорчин обяви, че въпреки протестите на местните, няма да има пстоянно присъствие на униформени в града, който ежедневно се развива като голямо курорт.

„На вниманието на гражданите от Добринище, които се обърнаха към мен за реакция срещу закриването на полицейския участък в града, получи отговор от Министерството на вътрешните работи. В него се твърди, че промяната няма да се отрази на оперативната работа на органите по опазване на обществения ред. Поемам ангажимент, в качеството ми на председател на Общинския съвет – Банско, стриктно да следя дали това ще бъде така и да реагирам своевременно, в случай, че закриването на участъка се отрази негативно на ситуацията в Добринище“, заяви Загорчин.

„Оставам с надеждата, че решението е правилно и дано не се отрази негативно на местните жители и на туристите“, коментира общинският председател в Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене