Българи пропищяха от кражби в Гърция

Българи пропищяха от кражби в Гърция. Влизат както в къщите, така и разбиват колите, паркирани до плажовете, показа проверка на „Телеграф“.

„Пазете си гръцките имоти, че обирите доста зачестиха! Слагайте повече аларми, щори, огради, застраховки и т. н. Снощи и ние пострадахме в град Солун!“, написа Силвия Апостолова във фейсбук групата „Кулата-Промахон / Προμαχωνας -Κουλατα”.

Търсене
Крадците търсят пари, злато багажи, кредитни карти и всичко ценно. Нападат без значение от това дали е ден или нощ, споделят нашенци в Гърция. „В Офринио (Тузла) влизат лежерно и спокойно в летните жилища, дори и да има хора, и нощем, и денем. Имаше случай на пуснат сънотворен газ, хората не можели да станат, в полусъзнание виждали силуетите… Споменаваха се големи суми. Коли също се разбиват, особено скъпите”, алармира във фейсбук групата и Деа Щейн. Друг нашенец пък споделя, че масово освен българи нападали още албанци и румънци. По моловете също имало доста набези от наши джебчийки, които буквално нямали равни.

Бележки
Щейн разкри още, че крадците били супер изобретателни. Оглеждали къде има разлепени бележки, че ще се пръска срещу комари. Властите предупредили, че два часа не трябва да има хора и домашни животни по дворовете. „Точно за тези два часа, в които са действали! Все по-изобретателни стават!”, споделя българката в Гърция.

Много набези има и по колите. Редовно им разбивали стъклата и задигали всички багажи и ценни вещи, оставени вътре. Паулина Динчева споделя в друга фейсбук група „ГКПП Кулата – Промахонас / Kulata-Promachonas”, че в събота в района на Карияни им счупили задното стъкло на возилото. Тя и семейството й били с техни близки на т.нар. Секретния плаж. Возилата били паркирани на 5 метра от тях, но никой не усетил кога е станал обирът. На жената е взета дамската чанта с всички документи в нея.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене