Започва фестивалът за камерна музика „Неотъпкана пътека“ в Гоце Делчев и Ковачевица

Предстои IV издание на фестивала за класическа музика „Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица. Тази година фестивалът ще се състои от 4 – 7 август.

Програмата на фестивала „Неотъпкана пътека“ включва три концерта в читалище „Светлина”, село Ковачевица и гала концерт в Неврокопска митрополия, гр. Гоце Делчев.

Първото събитие от фестивала е Концерт за деца с флейта и арфа, който е на 4 август /четвъртък/, от 16:00 часа в сградата на Неврокопска митрополия. В концерта участват Мариана Карпатова, Керъл Уинсенс, Никола̀ Тюлие и Лора Чекоратова. Входът е свободен за децата и техните родители.
По-късно същия ден, от 19:00 часа започва Гала концерт в Неврокопска митрополия, град Гоце Делчев, с изпъления на български и чуждестранни класически узиканти.

С концерт официално ще се открие фестивала в петък, 5 август, от 19:00 часа в читалище „Светлина“ в Ковачевица. На следващия ден, събота, е вторият концерт, който започва от 19:00 часа отново в читалището в Ковачевица.

На 7 август от 15:00 часа в читалище „Светлина“ в Ковачевица предстои заключителният трети, следобеден концерт.

В Гоце Делчев и Ковачевица, за първпи път на българската сцена – световноизвестната флейтистка Керъл Уинсенс (Джулиард, САЩ) и солистът на Филхармонията на Радио Франс Никола Тюлие, арфа (Париж, Франция). Любителите на класическата музика ще могат да се насладят на изпълненията на Лора Чекоратова, Георги Вълчев, Никола Таков, Мариана Карпатова, Вангел Тангъров, Румен Цветков, Александър Сомов и композиторите Добринка Табакова и Юко Уебаяши.

IV издание на фестивала „Неотъпкана пътека“ се осъществавя с подкрепата на Министерство на културата на Република България, Национален фонд култура, Посолството на Франция в България, Посолството на САЩ в България, община Гоце Делчев, община Гърмен, Неврокопска митрополия, спонсори и партньори.

 1117PVzLfZ0Mhp0CsTgDmnI4QhdBMzGz WdlyVMEY46DSc

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене