Село Ковачевица по време на пролетта – красота, спокойствие и цъфнали рози

>Здравейте, прятели! След есенния пост за село Ковачевица, ето че е време да ви споделя и снимките от второто ни пътуване до там, което се състоя в края на лятото и началото на пролетта, миналата година. В случай, че все още не сте видели предишния ми пост от Ковачевица, можете да го намерите в секция Истории в снимки от сайта ми – озаглавен е „Един дъждовен ден в есенна Ковачевица”.

При настоящото посещение на това кътче от рая, от което ви споделям снимки, не валеше дъжд, но времето беше променливо – ту печеше слънце, ту се скриваше, ту гърмеше, ту излизаха тъмни облаци. Цялата тази динамика във времето, позволи да направя кадри с различно осветление, което се случи в рамките на един, два часа. Този път обиколката ни продължи по-дълго и умишлено минахме по пътища в селото, до които не сме стигали до този момент. В селото се срещат и изоставени къщи, но общото впечатление, което създава е, че е поддържано от хората и е запазило автенчитния си вид.

Ковачевица е по-голямо селце от Лещен. Този път срещнахме местни хора, сред които и млади семейства с бебе. Бяха изключително спокойни, живеейки  далеч от суетата на големия град. Видяхме да си играят деца, може би, около десет на брой, което е прекрасен знак, че в селото кипи живот. От кадрите се вижда и „Светско училище лето 1854-то”, запазило автенчиния си вид и е в стар стил. Изглежда много поддържано и силно се надявам, че продължава да се пълни с деца, които да учат там.

Това, което много ми хареса в обиколката в Ковачевица по това време на годината, бяха цъфналите рози, които в съчетание с красивите къщи, правеха атмосферата още по-прекрасна. Не пропусках да снимам, както сами виждате от снимките. Надявам се и вас да ви зареждат толкова, колкото и мен.

Ковачевица е място, което си заслужава да бъде посетено. Всички, които са били там, със сигурност ще потвърдят думите ми. Разбира се, селцето е място за почивка – романтична или с деца, в случай че имате нужда от такава, е чудесна опция. Оставам на разположение при възникнали въпроси от ваша страна. В случай, че тази публикация ви е харесала, споделете я с приятели. До скоро! Пазете се и бъдете здрави!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене