Вечерни новини! Сензационен обрат! ДПС влиза в преговорите за кабинет?

Сензационен обрат е започнал със серия срещи на шефа на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, който взе папката от президента Румен Радев.

Водят се тайни преговори с депутати от Има такъв народ и ДПС. Днес червените се събират на заседание на Националния съвет, който трябва да вземе решение какво да прави с нея след изтичането на цяла седмица договорки с досегашните партньори на БСП във властта – Продължаваме промяната и Демократична България след драматичното поредно напускане на ИТН от масата за разговори. Паралелно с тях вървели договорки на съвсем различни начала с част от депутатите на Слави Трифонов, а и с кадри от ДПС, пише Lupa.bg.

Из коридорите на партийната централа на Столетницата се върти упорит слух, че Корнелия Нинова днес щяла да подготви другарите си за плануванара още през 2017 г. широка коалиция на „националното съгласие“, в името на това и тя да остане във властта, и с аргументите, че тя не може да бъде оставена да се търкаля по жълтите павета в момент на грандиозна инфлация, енергиен колапс на общоевропейско ниво и война на по-малко от 500 километра от бреговете на България.

Социалисти твърдят пред медията още, че политиците е биилу ясни категорични  – съгласни с правителство между БСП, ДПС, ГЕРБ и ИТН да се състави общ кабинет.

В случай, че сглобката проработи, левицата ще се опита да задържи мандата при себе си до началото на следващата седмица – след Бузлуджанския събор тази събота. Въпреки че и социалният министър Георги Гьоков вчера обясни, че шансовете за съставяне на нов Министерски съвет под крилото на БСП са нищожни, социалистите все пак и днес умуват дали да върнат папката празна или с предложение за премиер.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене