Временна организация на движението по път II-19 за събора „Пирин пее“

Временна организация на движението ще бъде въведена през почивните дни между Симитли и Разлог в района на местността Предел, бе съобщено на пресконференция днес в Областна администрация Благоевград. Тя е свързана с провеждането на Националния събор на народното творчество „Пирин пее“.

Предвид мащаба на събора ще бъде въведена временна организация на движението на датите 30 и 31 юли. Движението на леки и лекотоварни автомобили ще бъде спряно в 7:00 часа на 30 юли по път II-19 в района на провеждане на събора в местността Предел. Преминаването ще се осъществява по обходен маршрут, който е сигнализиран, това е старият път през самата местност. Тежкотоварните автомобили ще бъдат спирани на място и ще бъдат ескортирани с полицейски автомобили през главния път.

Изградени са три контролно-пропускателни пункта за преминаване на участниците и гостите на мероприятието, определени са паркингите на място.

Движението по обходния маршрут ще се осъществява в събота (30 юли) до края на събитието, което ориентировъчно е около 23:00 часа.

В неделя (31 юли), отново в 7:00 часа, преминаването на леки и лекотоварни автомобили през път II-19 в района на събора ще бъде преустановено и пренасочвано по обходния маршрут до приключване на мероприятието в късния следобед.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене