Работно съвещание с директорите на Държавните горски и ловни стопанства относно снабдяването на населението с дърва за огрев за отоплителен сезон 2022-2023 година беше проведено в ЮЗДП

готовността на Държавните горски и ловни стопанства за снабдяване на местното население с дърва за огрев за предстоящия зимен сезон. На някои места са установени пропуски и са дадени конкретни указания за наваксване на сроковете и коригиране на изоставането.

По този повод ръководството на ЮЗДП направи среща с директорите на Стопанствата, за да получи отчет за дейността им и за проблемите, свързани със снабдяването на домакинствата с дърва за огрев.

От директорите на Стопанствата са споделени следните проблеми:
– Липсата на работна ръка за добив и трудностите при доставяне на дървата до крайния клиент. По- голямата част от добитите дърва за огрев се транспортират с нает превоз от Стопанствата или от желаещите лица да си закупят дърва.

На срещата беше дискутирано и даден отчет за спазване на указанията на ЮЗДП за:

– Осигуряване на достатъчно количество дърва за огрев за физически лица от временни складове;
– Осигуряване на подходящи обекти, които се намират на достъпни места за всички населени места от съответната община за самостоятелен добив от физически лица.
– Осигуряване на необходимите количества дърва в откритите централни складове;
По време на срещата, от ръководството на Предприятието беше дадено указание да бъде осигурена максимална възможност за всеки жител на съответната община, който има желание да си закупи дърва, да има алтернатива за снабдяване – чрез закупуване от централен, временен склад или самостоятелен добив в дърводобивен обект.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене