Община Благоевград обучава лица от уязвими групи по проект

Община Благоевград стартира професионално обучение, насочено към лица от уязвими групи. Идеята е да се повишат техните знания, умения и пригодността за заетост.
Дейностите се изпълняват като част от интегриран проект „Подкрепа за социално включване“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020г., съфинансирани от ЕС чрез Европейския социален фонд (ЕСФ).

Чрез обучението ще бъдат постигнати следните цели:
– Придобиване на професионална квалификация за първа степен по специалност 5410501 „Хранително-вкусова промишленост“. В продължение на 300 учебни часа общо 12 участници ще преминат през теоретична и практическа част, съобразно утвърдената от НАПОО учебна програма.
– Придобиване на професионална квалификация за първа степен по специалност 5820901 „Пътища, магистрали и съоръжения“. В обучението отново са включени 12 участници които преминават теория и практика, съобразно утвърдената от НАПОО учебна програма.
– Придобиване на професионална квалификация за първа степен по специалност 5820801 „Основни и довършителни работи“ – 12 участника в обучението; минимална продължителност на обучението 300 учебни часа, като ще включва теория и практика, съобразно утвърдената от НАПОО учебна програма.

Провеждането на професионалното обучение предхожда дейност по осигуряване на субсидирана заетост, в която ще вземат участие лицата, преминали курса за повишаване на квалификацията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене