Главните архитекти на трите съседни на Гоце Делчев общини потресени от „пасквила Тунчев“!

инж. Ангел Тунчев

И тримата главни архитекти на съседните на град Гоце Делчев общини, а именно Гърмен, Сатовча и Хаджидимово са потресени от целия скандал и „пасквила“ на инж. Ангел Тунчев от ГЕРБ – Гоце Делчев. Както е известно на широката общественост в района, общинският съветник и проектант Ангел Тунчев излезе с писмо до медиите в което твърди, че „заради върната точка за джамията, коаято ще се строи в Гоце Делчев гл. архитект от съседна община го заплашил, че няма да видя проект при него“. Оказва се, че в думите на Тунчев няма и грам истина, ако съдим и по становищата на експертите от местните общини. 

„Познаваме инж.Тунчев , като съвестен, смирен професионалист. Никога до сега този човек, не бе месил работата си с политиката. Ако към текста на това писмо, не беше прикрепена снимката и имената му, бих приел изнесеното, като долна инсинуация и провокация.“

не скриха емоциите си от община Хаджидимово и изпълняващият длъжността главен архитект, който замества титуляра. От община Гърмен екпертия съвет също е меко казано изненадан от думите на Тунчев. „Съвсем скоро инж. Тунчев завърши свой проект в нашата община. Той сам парадира с това. Проектът е на влиятелна фигура от столицата, а Тунчев ползва името му като реклама. Недопустимо е да се прави политика от строго профилирана и отговорна работа като нашата, категоричен бе главният архиткет на общината г-н Башов.

„Ако изобщо има такъв момент с провянен непрофасионализъм към него, редно е колегата Тунчев да се обърне към кмета на дадената община, общинския съвет. Правилата изискват да се сезира „Камара на инженерите в инвестиционното прокетиране“ или организацията на която въпросният проектант е член. Те са именно за това. Търси се публичност, не се споменават имена, ситуацията е повече от съмнителна, даде мнение и експертият съвет на община Сатовча специално за Топ Преса.

Гилдията на проектантите в Гоце Делчев също не може да си обясни поведението на инж. Тунчев. Той никога до сега не бе смесвал политика и работа. Ситуацията е мако казано абсурдна. Според тях най – правилното действие е Тунчев да излезе и да се извини за думите си. Без конкретика, само с политически внушения, етничесто напрежение и делене, те звучат нелепо и парадоксално. Излиза ли, че ако утре някой откаже да работи с Тунчев по финансови или професионални съображения, или влезе в спор с него, то той ще бъде обвинен в политически и етнически прегрешения? „ГЕРБ“ или „дамията“ ще решат спора ако възникне?  – пипат се иронично колегите на известният инжинер конструктор.

Припомняче, че Топ Преса е единствената медия, която се усъмни в думите на Тунчев. Като доказателство, че той никога, не е влизал в конфронтации срещу строежа на джамия в Гоце Делчев, заради което да бъде „репресиран“ пускахме запис на разговор с него:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене