Внимание родители! Не е безопасно по пътя за „Пирин Текс“

Пътят до „Пирин Текс“ е любим участък на деца-велосипедисти от град Гоце Делчев, съобщават граждани, живеещи в близост до този участък. Именно те са забелязали и опасностите, които крие карането на колело, а именно липсата на светлоотразители по велосипедите или светлоотразителни жилетки на гърба на колоездачите. А опасни ситуации не липсват. През там минават и тежкотоварни автомобили и тирове, сигнализират още наблюдатели. Малките велосипедисти имат още нужда да научат правилата за движение по пътищата, става ясно от контекста на коментар, публикуван в група за неврокопчани в социалните мрежи. Ето какво още споделят наблюдателите на ситуации в този пътен участък:

„Скъпи родители, знаем че е лято и децата се разхождат по нашия град с колелата, но, искам да ви помоля да се погрижите за безопасността на вашите деца. Всяка вечер десетки деца карат колела до Пирин Текст. Само тази вечер за половин час са минали над 20 деца.На нито едно колело няма нищо обозначително. – нито светлоотразители, нито мигащи светлинки, нищо,което да гарантира тяхната безопасност и да бъдат навреме забелязани от водачите на моторни превозни средства.

Друго е, че масово децата пресичат, както и където си поискат. Вчера три деца с колела в буквалния смисъл на думата минаха пред един тир, без въобще да спрат или да се огледат. Децата идваха откъм „Пирин Текс“, тира от автогарата. Въобще не се огледаха, направо пресякоха. Просто имаха късмет, че тира караше бавно и може би шофьора предвиди тази ситуация и спря веднага. Скъпи родители, говорете с вашите деца как точно да пресичат безопасно и обозначете колелата им. Елементарни неща, но могат да спасят детски живот.“

Други коментатори отббелязват, че все повече се увеличава броя на деца с електрически тротинетки, които карат с висока скорост и също би трябвало да бъдат просветенип в правилата за безопасност на пътя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене