СЪБОР НА СЕЛО ОСЕНОВО

По идея на кметския наместник на с. Осеново Георги Чипилев в м. Осеновски чал се проведе събор на жителите на селото и хора, свързани родово с него.
В приветствието си към участниците в празника, кметът на община Банско Иван Кадев изрази подкрепа за провеждането на такива срещи, защото това е един от начините да бъде запазена родовата памет, да бъде съхранена историята, да бъдат запазени живи малките планински села.
Иван Кадев подчерта, че потенциалът на тази част от община Банско е много голям, но неразработен.

Нужно е да положим усилия да привлечем вниманието към Осеново на хората, които търсят нови възможности да прекарват повече време сред тишината и чистия въздух на Родопите, с неповторимата гледка към величествения Пирин, заяви той. Като примери кметът посочи тенденциите хората да се интересуват все повече от живот на село постоянно или като втори дом, както и търсенето на екологичните и природни продукти, които могат да бъдат отглеждани и събирани в чиста естествена среда.

Освен кметът на Банско, на събора присъстваха също заместниците му Сашка Въчкова и Стойчо Баненски, и председателят на Общинския съвет Костадин Загорчин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене