Черноморието губи пред Гърция! Вижте защо!

Незапомненият срив от години на летният ни туризъм стана причина за множество статии и коментари по темата в социалните мрежи.

Интересни колажи и видеа се публикуват в повечето групи и страници във Фейсбук, като въпросът е винаги един:

-Къде са туристите?

Отговорът е почти един и същи – в Гърция и Турция. Провокиран от темата, български турист в Гърция реши да направи сравнение на цените в Гърция и България, както и някои други особености на културата на обслужване в Гърция и България, като споделя, че с това се надява и да сложи край на въпроса, защо българите предпочитат Гърция вместо „Слънчев Бряг“,“Златни пясъци“, Созопол, Несебър, Приморско, Китен и т.н.

От Топ Преса публикуваме коментара му с лека редакторска намеса:

“Да започнем от факта, че от София до родното ни море километрите са минимум 430, докато на Гърция плажовете през Кулата са с почти 100 километра по-малко, и не ти се налага да минаваш през касичката на КАТ.

От другата страна за Варна през ‘Хемус“ положението е още по-зле, защото там ремонтите на ремонта са ежедневие вече почти пет години, а положението не се променя и така поставяме Гърция пред България като избора ни.

Да предположим обаче, че в Гърция ще ни излезе по-скъпо и затова трябва да изберем България, уви и това е мит, защото цените на хотелските стаи по тяхното крайбрежие, не надвишават тези за нощувка в родните ни хотели, но пък в Гърция няма изненади, от типа паркинга трябва да си го платите допълнително дайте още 10 евро на вечер или се оправяйте сами. Няма изненади, като това ама паркирали сте в синята зона на комплекса не видяхте ли линиите и знаците, колата ви е репатрирана на наказателен паркинг, дайте още 100 лева да ви я върнат.

Мисля, че разбирате, защо предпочитам Гърция пред България, но да продължим.

На границата се чака повече от обикновено в петък вечер, събота и неделя, но това се случва, заради факта, че нашите родни гранични полицаи така и не осъзнаха, че на нас ни е по-изгодно и по-комфортно да си прекарваме почивката в Гърция и вече няколко години, не искат да си променят начина на работа в почивните дни, въпреки наплива от коли на граничните пунктове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене