Венцислав Сотиров-Мишката продава от ареста имението си в Благоевград срещу 325 000 евро

„Къща без аналог“ – така агенция за недвижими имоти Явлена е анонсирала на 30 юни обявата за продажба на безспорното бижу – къщата на благоевградската кримка Венцислав Сотиров-Мишката.

Разкошната двуетажна постройка с разгърната застроена площ от 280 кв.м се продава заедно с двор от 650 кв.м. Тя включва сутерен, състоящ се от коридор, фитнес, гостна, килер и котелно помещение, партерен етаж с коридор, кухня с трапезария, всекидневна, санитарен възел, гараж, офис и мокро помещение, а на последното – трето ниво, са ситуирани коридор, 3 спални, 2 санитарни възела и просторни тераси.

Къщата е в много добро състояние, което се вижда и от придружаващите публикацията снимки. Обзаведена е с мебели от масивно дърво, а подовите настилки са от мрамор и гранит. Отоплението е на парно. В двора има басейн, барбекю, беседка и видеонаблюдение.

Цялата тази прелест, оградена с масивни зидове с минерална мазилка, се предлага срещу 325 000 евро.

Според брокерите допълнителен бонус е, че има възможност за закупуване на съседни парцели с обща квадратура над 2000 кв.м. Така евентуален паралия би могъл да си направи огромно имение,  непосредствено до обувна фабрика „Вихрен“ в Благоевград, откъдето до центъра на града може да се стигне пеш за 10-15 минути.

За продажбата на имота Сотиров всъщност изцяло се е доверил на брокерите, защото по стечение на обстоятелствата му е невъзможно сам да развежда из къщата кандидат-купувачи – от края на юни той е в ареста. На 27 юни Мишката и Вальо Джуджето бяха спипани по време на отговорната им селскостопанска дейност, докато поливаха реколта от канабисови насаждения на 300 метри от същата къща. Ченгетата прекъснаха грижата им за реколтата и ги пъхнаха в ареста. Веднага след като му мина мярката за неотклонение и магистратите отказаха да го пуснат на свобода, Мишката се е свързал с имотната агенция и е поръчал продажбата на къщата си. Явно не е имал време да плати за нова оценка на имота, защото продажната й цена от 325 000 евро беше същата и преди десетина години, когато с имотите на Мишката се зае някогашната комисия „Кушлев“.

46-годишният Венцислав Сотиров-Мишката вероятно е благоевградчанинът с най-дълго полицейско и съдебно досие. Бивш кадър на борческата групировка „Бизнес интернешънъл“, за 3 десетилетия той бе задържан десетки пъти, много от повдигнатите срещу него обвинения стигнаха до съда, но без особен резултат. Мишката бе подсъдим по дела за наркотици, отвличане, изнудване, пране на пари, палеж на коли, купуване на гласове и какво ли още не, а делата му по УБДХ едва ли и той самият може да преброи. Показателно е, че до момента Темида успя да му наложи обаче само няколко условни присъди и още толкова глоби по 1000 лв.

През 2019 г., в една от паузите между две престъпления, Мишката реши да направи плавен преход към политиката и се кандидатира за независим общински съветник. Събра обаче само 608 гласа и не успя да влезе в благоевградския ОбС. Меракът му обаче не секна и даже за кратко стана член на ГЕРБ. После явно се пренасити от политика  и се върна към канабиса.

В. Сотиров-Мишката е бивш съпруг на пиарката на екскмета Румен Томов Злата Ризова, която бе и общински съветник в Благоевград.

Венцислав Сотиров-Мишката продава от ареста имението си в Благоевград срещу 325 000 евро снимка 1Венцислав Сотиров-Мишката продава от ареста имението си в Благоевград срещу 325 000 евро снимка 2Венцислав Сотиров-Мишката продава от ареста имението си в Благоевград срещу 325 000 евро снимка 3Венцислав Сотиров-Мишката продава от ареста имението си в Благоевград срещу 325 000 евро снимка 4Венцислав Сотиров-Мишката продава от ареста имението си в Благоевград срещу 325 000 евро снимка 5Венцислав Сотиров-Мишката продава от ареста имението си в Благоевград срещу 325 000 евро снимка 6

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене