Христина Франгова и ПМГ „Яне Сандански“ – гр. Гоце Делчев са сред носителите на национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката

Министерството на образованието и науката обяви днес 25 зрелостници от 19 училища, които ще получат национална диплома за отличен успех. Те завършиха учебната 2021/2022 г. с пълни шестици по всички учебни предмети от дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити.Отличените ученици са показали и постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Сред тях е Христина Франгова от ПМГ „Яне Сандански“ – гр. Гоце Делчев.

Деветима са носителите на национална диплома в София, по двама са наградените в Пловдив, Варна, Сливен, Велико Търново и по един в Бургас, Враца, Габрово, Кърджали, Монтана, Казанлък, Гоце Делчев и Шумен. Най-много са пълните отличници от Софийската математическа гимназия – четирима. По двама носители на националната награда имат Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив, Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захари Стоянов“ в Сливен и Американският колеж в София. Отличието се връчва всяка година и е признание за високите постижения на ученици от българските училища.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене