Митов: Името на Борисов отваря врати, търсят него за РСМ, не правителството

Снимка: БГНЕС

Той заяви, че обвиненията, че бягат от отговорност, са непрофесионално говорене

„Името на Борисов отваря врати. В момента, в който трябва да се реши някакъв проблем, те звънят на Борисов, не на правителството. Всички възможни европейски лидери, които се ангажираха със Северна Македония – Франция, Германия, ЕК, хора от всички тези държави и европейската комисия са звънели на Борисов“, каза Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ, по bTV. По думите му Борисов е човек с авторитет, който, като каже нещо, може да осигури и решението, и аргументацията

Според Митов този парламент е изчерпан, мнозинството, което управлява – също. Нагласите в обществото са се променили. Затова трябва да има предсрочни избори и оттам нататък да се върви към стабилност.

Имаме добра връзка с нашите избиратели и знаем много добре какво искат, заяви Митов. Той смята, че и другите избиратели ще гласуват за ГЕРБ, защото са видели фалша на останалите.

След като БНБ понижи прогнозата си за ръста на икономиката, а ЕК очаква 12,5% инфлация в България, за Митов това е знак, че управляващите боравят с фантазии и илюзии и на хората започва да им тежи всекидневието, най-елементарни неща.

Променена е легитимността и тежестта на отделните партии в обществото, смята той. Като същевременно ГЕРБ не бяга от отговорност, като е върнала мандата.

„Непрофесионално говорене. Така не се прави, това е аматьорщина.“ Така Митов оцени думите на Асен Василев, казани пред „Капитал“, според които чужди посолства подшушвали за правителство на наши партии.

Той коментира и резултатите от експертизата на снимките с кюлчетата, които се оказаха манипулирани. Митов обясни, че сега някои хора явно не харесват този резултат. Същевременно каза, че го интересуват други снимки в момента. „Кой ще зададе въпрос за тези снимки, на които хората приличат на Лена Бориславова и Кирил Петков?“, попита Митов.

За него това е типичният двоен стандарт, който проявяват някои групи. Дори и при честни избори започват да крещят и да викат, че има манипулация. Истината е, че тези хора презират собствения си народ, смята Митов.

Нели Христова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене