Нинова: Няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС, премиерът трябва да е от ПП

Снимка: БГНЕС

БСП през годините е била неведнъж част от управлението на страната, отбеляза президентът

Знаете, че страната ни е изправена пред редица предизвикателства и наред с положителните статистики, които идват от Брюксел, за ръста на производството в България, има и редица други предизвикателства – нямаме дългосрочен договор за доставка на газ, което неименуемо ще повлияе в перспектива върху възможностите на нашия биднес. Така президентът Румен Радев откри консултациите с парламентарната група на „БСП за България“.

„Очакваме редица решения, които да се случат по важни теми, които пряко касаят живота и здравето на българските граждани, тяхната безопасност“, допълни той.
„БСП през годините е била неведнъж част от управлението на страната. Така е и сега, и то с важни ресори. Мисля, че няма нужда изобщо да дискутираме какво е в разгара на кризата страната да остане без работещ парламент. Българските граждани разчитат управляващите партии да могат да влязат в диалог, за да бъдат решени техните проблеми“, каза още президентът. „В същото време партиите, дори вътре в управляващата коалиция, продължават да чертаят червени линии. Затова задачата партията, която ще получи третия мандат, е наистина много сложна, предизвикателна и изключително отговорна.“

„Важно е да чуем каква е вашата формула за намиране на изход от политическата криза. Как вие виждате това с кого да влезете в диалог и с какви приоритети, около каква програма, за да се формира едно устойчиво управление, което не само да решава кризата, но и да взима важни решения“, заяви Радев.

„Напълно разбираме сложната ситуация, в която се намира страната“, отговори лидерът на БСП Корнелия Нинова.“ Последните 6 месеца като част от правителството изпитахме предизвикателствата на няколко кризи на гърба си. Положихме усилия да преведем народа през тежките зимни месеци. Това правителство остави България финансово стабилна и с рекордно производство от 20%, което ни поставя на първо място в ЕС за пръв път. В изтелките 6 месеца бяхме социалния стълб на управлението.“

„Декларираме нашата готовност, ако третият мандат бъде връчен на „БСП за България“, да положим усилия, да проведем разговори с колегите, за да гарантираме работещ парламент и стабилно правителство. За нас основата на тези разговори трябва да бъде програмата, която изработихме само преди седмици. Тя е изключително конкретна и много ясно разписана“, обясни Нинова.

Тя бе категорична, че БСП не би разговаряла само с ГЕРБ и ДПС, а премиерът трябва да бъде излъчен от ПП.

Кои са приоритетите на БСП чуйте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR:

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=373075914932027

Нели Христова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене