Вечерни новини! „Пеещите сърца“ на Мариана Карпатова отново ще зарадват публиката в Гоце Делчев

Концертът ще се проведе на 16 юли, събота, от 18:30 в Градския парк

„Планета на мечтите“, „“Светът е хубав“, „Мечта за изгрев“, „Вълшебни думи“… звучи песен след песен в салона на гоцеделчевското читалище. Репетират участниците в Детска вокална формация „Пеещи сърца“, създадена преди 4 години от неврокопчанката, оперна певица и музикален педагог в САЩ Мариана Карпатова.

Макар да са на различна възраст, всички деца се отнасят отговорно към подготовката за предстоящия концерт пред гоцеделчевска публика. Както всяка година, и тази те ще покажат на откритата сцена в парка на града какво са научили през едноседмичните си занимания.

Впрочем, разучаването на песни не е единствената и дори не най-важната задача на формацията. Създадена съвместно с фестивала за камерна музика „Неотъпкана пътека“, тя има за цел да прилага музиката като начин на възпитание. Нещо повече. Всяка сбирка е посветена на определена тема. Днешната например беше „Грешката и прошката“. Често разговорите са за добротворчеството и дарителството като една от неговите прояви. Символично е и посланието към децата: „Пътеката е ваша!“

При това малките чаровници не са само слушатели, но и активни участници в заниманията, като споделят свои наблюдения, преживявания, размисли. Разговорите понякога продължават и в почивките, обичайно изпълнени с шеги и веселие.

Мариана Карпатова предразполага децата със сърдечната си усмивка и искрено желание да бъде полезна за тяхното нравствено и музикално израстване. В това отношение помощ й оказва педагогът Дерия Уруч, чиито дъщеря и син – Елиф и Каан, живеят с пулса на „Пеещи сърца“ още от създаването на формацията, пише журналистката Юлия Баймакова. .

Времето минава неусетно. Родителите вече идват да посрещнат децата си. До утре, когато отново ще запеят „Светът е хубав“!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене