Учителко любима от Кюстендил защо изоставихте своя ученик?

  1. Ученик е изоставен от учителите си на летището във Франкфурт по време на екскурзия.Групата пътувала до Париж с прекачване през Германия. Момчето, което е от Кюстендил, изгубило документите си в първия полет, но никой от учителите не останал с него докато му изкарат временен паспорт. Екскурзията била организирана от учителка по география, а главен организатор на групата бил бивш учител по география от същата гимназия в Кюстендил.

    Групата е била от около 50 души – 40 от тях са били ученици, имало е и 10 бивши и настоящи учители, сред които и организаторите. Водач на групата е бившият учител по география от Математическата гимназия.

    “Видях, че документите ми липсват. Попитах дали мога да се върна, за да ги потърся. Докато ги търся видях, че групата вече е отишла към мястото за проверка на документи. Аз нямаше как да премина, защото моите липсваха. Полицаите ми казаха, че може да ми се извади временен документ“, разказа пред Нова Атанас Иванов. “Почувствах се уплашен, защото това беше първо подобно преживяване за мен”, споделя ученикът. Майката на Атанас – Сашка Сугарева, започнала сама да търси начини как да прибере сина си обратно в България.

    “Започнах да пиша в една група във Facebook за майки на тийнейджъри, които ми дадоха контакти на Консулството във Франкфурт, както и контакти на друга Facebook група за пътувания. Започнах да търся начини как детето да се прибере”, разказва Сугарева. Така попада на Евгени Иванов -мъж от Кюстендил, който живее и работи в Германия.

    Именно той е човекът, който помага на Атанас да извади временни документи и билет за полет обратно към България, предаде Нова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене