Право Куме….Ето защо избирателите на ДБ трябва да се срамуват от тях:

Днес доцентът по конституционно право в ЮФ на СУ Атанас Славов от ДБ прочете декларация от трибуната на НС, в която остро осъжда гласуването във Висшия съдебен съвет срещу исканата от ДБ правосъдна министърка оставка на Иван Гешев заради 13 според нея (а преди това и на Янаки Стоилов като служебен правосъден министър) нарушения.

16 членове на ВСС гласуваха против оставката на Гешев, защото по време на 14-часовото заседание Надежда Йорданова не представи доказателства за внесените от нея твърдения срещу гл. прокурор.

2-ма от членовете – две съдийки, които в този ВСС винаги са на страната на желанията на ДБ, бяха единствените, които подкрепиха правосъдната министърка.

Доцентът по конституционно право за пореден път демонстрира пълна липса на скрупули, погазвайки базови юридически правила. Той не се срамува от факта, че Йорданова беше безпомощна и зле подготвена по време на заседанието.

Този доцент е същият, който излъга миналата година, че сградата на институцията президент се ползва с имунитет и че екипът на президента също се полза с имунитет.

Направи го с едничка цел – да изкара Гешев виновен, когато прокуратурата влезе (не нахлу) в сградата на президента с две съдийски решения за обиск на кабинетите на секретаря на президента, отговарящ за правните въпроси и корупцията, обвинен в търговия на влияние, и на един от съветниците на президента, обвинен в участие в шпионска мрежа в полза на Кремъл.

Това е същият доцент, който каза, че ДБ силно подкрепя некадърния и компрометиран вътрешен министър, който 1 г. единственото, което прави, е да изпълнява политически поръчки.

*
ДБ показа, че нямат никакви скрупули последните седмици да перат имиджа на БСП, заявявайки колко добре се работи с БСП и как биха направили коалиция с тях.

И Христо Иванов не го е срам да се разхожда по улицата от този факт, но заяви, че би го било срам, ако се коалира с Борисов, нищо, че му беше министър през 2015 г и се хвалеше колко добре се работи с него.Old

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене