Кабинетът приема три важни меморандума за бизнеса

Три важни меморандума за бизнес средата и иновациите у нас предстои да бъдат приети на редовното заседание на Министерския съвет, провеждащо се днес, на 13-и юли. Това обяви в началото му министър-председателят в оставка – Кирил Петков.

Първият меморандум е с Европейската инвестиционна банка, вторият – с Международната банка за възстановяване и развитие, която ще помогне да се направи важна стъпка за Плана за възстановяване, третият е с „Амазон Уеб Сървисис“. По последния меморандум Кирил Петков уточни, че са работили усилено през последните няколко месеца.

Премиерът в оставка обяви и че ще бъдат приети важни изменения в Търговския закон. По-конкретно те включват мярка към Плана за възстановяване и развитие, като така законите, коиот трябва да се променят, от двадесет и два ще станат двадесет и един.

„Напредваме“ – поздрави Кирил Петков колегите си. Той уточни, че промяната в Търговския закон ще премахне пречките в производството по стабилизация, като така ще се даде втори шанс на затруднените търговци и те ще могат да продължат дейността си. Съществена новост е въвеждането на производство по несъстоятелност и стабилизация за физическите лица – предприемачи, дефинирани от закона.

„Надявам се, че широкото обществено обсъждане е дало добър резултат и ще служи като добра основа за приемането на закона от Народното събрание“ – добави Кирил Петков. Той поздрави Министерството на правосъдие за Закона за домашното насилие. Отчете и че едновременно с това ще продължат трансферите и Българският енергиен холдинг ще направи вноска от 456 млн. лева към Фонда за енергийна сигурност, с което от Министерския съвет ще продължат да си спазват обещанието към бизнеса, че цените на тока ще продължат да бъдат едни от най-ниските в Европа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене