300 лв. глоба за тираджия, предизвикал опашка на ГКПП Кулата

300 лв. глоба ще трябва да плати шофьор на товарен камион за неизпълнение на полицейско разпореждане.

А. Т. от Елин Пелин са прибирал от Гърция в България през ГКПП Кулата. Влекачът минал на единия от трите кантара и митничарите установили, че е претоварен, а водачът трябва да плати глоба. А. Т. обаче категорично отказал и останал в кабината на камиона си на кантара, съобщава 24 часа.

Няколко пъти гранични полицаи го приканвали да премести товарния автомобил и да освободи кантара на митниците за преминаване на други автомобили, но той отказвал. През това време се образувала огромна опашка от чакащи автомобили, нарушен е бил редът за преминаване в зоната на ГКПП, стигнало се е до създаване на напрежение, защото от трите кантара реално единият бил блокиран. Шофьорът се затварял в кабината на камиона, излизал от нея, пак се заключвал вътре, отказвал да премести товарния автомобил, тъй като протестирал срещу наложената глоба.

Стоял там близо 10 часа и се наложило да бъде задържан. Съставили му и акт за 2000 лв. глоба, който той обжалвал в съда в Петрич.

Магистратите са категорични, че ГКПП-Кулата е място с особен режим на действие, изискващо добра организация на работа. Всяко неизпълнение на разпореждане на компетентните органи създава сериозни затруднения в работата, а при блокираната електронна везна се оформя дълга колона от автомобили, чакащи да преминат през пункта. Съдът намали глобата на шофьора на 300 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене