Книжки самоходки усмихнаха десетки деца в парка на Благоевград

Лятната читалня „Книжки самоходки“ на Регионална библиотека „Димитър Талев“-Благоевград отново вдъхнови десетки деца в Градския парк и предизвика най-красивите им усмивки. Инициативата, която се провежда за втора поредна година, радва не само от хлапетата, но и техните родители, баби и дядовци.

Изненадата за малчуганите днес бе един много обичан герой, който „пристигна“ чак от арабските народни приказки – Аладин. Той не бе забравил и своята вълшебна лампа, за да изпълни всички желания на децата. 10-годишният Иван Аладжов от Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ веднага привлече погледите на хлапетата, които се снимаха с него.

Специални гости на атрактивното събитие бяха децата от група „Усмивка“ на Детска градина „Вечерница“. Те и тяхната преподавателка Христина Маркова изнесоха впечатляващ музикално-поетичен спектакъл с много стихотворения, песни и кратка театрална постановка.  Любими книжки четоха и възпитаниците на частната занималня „ISA“.
Деца и възрастни увериха, че с нетърпение ще чакат следващия петък, за да бъдат пак част от лятната читалня „Книжки самоходки“на Регионална библиотека „Димитър Талев“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене