Няма пари за нова улица в Благоевград и пътища към две села

Планират нова пристройка до благоевградското Второ ОУ. Сградата е за образователни цели, информираха от Общината. Пари обаче на този етап няма. Кметският екип кандидатства за отпускане на средства пред Министерство на финансите за 6 проекта, които са на дневен ред от години.

Три то тях касаят пътната инфраструктура, останалите 3 са от сферата на образованието. Пари се чакат за основен ремонт на сградата на астрономическата обсерватория в парк „Ловен дом“, а също и за Спортния интернат в Благоевград. На място е планиран ремонт на залите за хандбал, гимнастика и подобрение на лекоатлетическата писта, намираща се в двора на комплекса.

В документите, изпратени до Министерство на финансите, община Благоевград посочва намерение и за изграждане на улица „Промишлена“, която ще свързва кварталите „Еленово“ и ж.к. „Ален мак“ с ул. „Ал. Стамболийски“, при старите гробища, като чрез реализирането на възела ще бъде оптимизирано движението на МПС и пешеходци. Предвижда се още и реконструкция на пътя за селата Дъбрава и Горно Хърсово, които са с асфалтово покритие, но в много лошо състояние.

enovina.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене