Обединеният транспортен бранш против втори мандат на Николай Събев

АЕБТРИ, БАСАТ, НСБП и СМП с общ призив към бъдещият министър-председател

Категорично сме против втори мандат на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев в бъдещия кабинет на политическа партия “Продължаваме промяната”. Това е най-слабият министър за всичките години от 10 ноември насам. Обръщаме се с призив към следващият министър-председател да не погребва транспортния бранш на България.

Ние работим в условия на тежка конкуренция с останалите държави, изпълняваме европейските регламенти, като същевременно поддържаме високо качество на транспортната услуга и без никаква подкрепа и разбиране от страна на българската държава в лицето на ресорния министър. Имахме срещи и участвахме в работна група на регионалното министерство, без особен успех по-важни за нас теми, но поне имаше диалог.

Николай Събев за шест месеца се държа единствено арогантно, некомпетентно и непрофесионално. Този министър единствен от кабинета смени неколкократно екипа си и то безрезултатно. За половин година не се проведе нито една целенасочена транспортна политика. И това е видно от отчета на министерството качен на официалната страница.

Обръщаме се към Асен Василев да не допуска повече безобразия в транспорта. Като финансов министър, той отлично знае, че ние формираме 20% от БВП на страната и фалита на българският транспортен бизнес е недопустим.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене