ПРЕДИ ДА ПОЛОЖАТ КЛЕТВА В ПАРЛАМЕНТА! Новоизбраният депутат Ат. Стоянов сдава поста председател в ОбС – Сандански, К. Котев прехвърли дела си във фамилния бизнес на майка си и брат си

Без име

Новоизбраният депутат в 43-о народно събрание Атанас Стоянов от Сандански депозира заявление до Общинската избирателна комисия за прекратяване на пълномощията му като председател на Общинския съвет в курортния град. След полагането на клетвата като народен представител в 30-дневен срок той трябва да подаде заявление и за предсрочното му освобождаване като председател на Сдружението на югозападните общини, на което два мандата е председател.

Това съобщи вчера за „Струма” Ат. Стоянов, който стана депутат от листата в Пиринско от коалиция Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО. Той поясни, че в Търговския регистър няма никакви вписани търговски дружества на негово име и не се е занимавал с търговска дейност. Ат. Стоянов притежава лек автомобил „Фолксваген Голф” и апартамент в Сандански. Изборният кодекс и Законът за читалищата позволяват на Ат. Стоянов да остане председател на НЧ „Отец Паисий 1919”, на което той е начело трети мандат, след като бе преизбран преди два месеца на отчетно-изборна конференция.

Вторият депутат от Сандански – Кирил Котев, който влезе от ГЕРБ с късметлийската бюлетина 9/9, вчера също е депозирал заявление до ОИК – Сандански за прекратяване на правомощията му като съветник. Чрез нотариална заверка Кирил Котев прехвърля акциите си във фамилната фирма „Профстрой” ЕООД на майка си Людмила Котева и на брат си Иван Котев.

Фамилията е собственик на хотел „Перун” в парковата зона на Сандански и на фирма за дограма и мебели. К. Котев притежава лек автомобил „Рено Меган” и апартамент в Сандански.

Без име

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене