„Пирин“(Гоце Делчев) започна подготовка с 24-ма футболисти

„Пирин“(Гоце Делчев) започна подготовка с 24-ма футболисти и празничен водосвет за здраве, отслужен от отец Георги Кумбаров.

Тимът бе изведен за първото си занимание през лятото от наставника Димитър Крушовски и асистента му Радослав Джугданов, а сред наличния състав имаше и липсващи. Единият от тях бе Митко Митков, който си тръгна веднага след края на предишния сезон. Освен него на линия не бе и острието Лъчезар Дафков, който предпочете да продължи кариерата си в „Септември“(Симитли). Друг стар познайник, който не бе видян на градския стадион бе Иван Грънчаров, получил по-дълга почивка от треньорския щаб.

Заедно с отбора, както първи обеща още преди финала на шампионат 2021/2022 бе най-опитният в състава – Петър Лазаров. Той обаче не тренираше със своите съотборници, след като лекарите му предписаха още две седмици почивка, за да се възстанови напълно след лечението на контузия, започнало в началото на годината и коствало му пропуск на почти цялата втора част на първенството. По същия начин стоеше въпросът и с Велин Низамов, който се пусна на индивидуален режим, след като се контузи през ваканцията.

В състава имаше и нови имена, сред които бе и натрупалият солиден опит в професионалния футбол Джейхан Зайденов, който за последно риташе в „Литекс“(Ловеч). Освен него със зеления екип се премени и Божидар Янков, който идва в Гоце Делчев от „Беласица“(Петрич), където скъса отношения в края на миналия сезон.

От втория тим на благоевградчани в родния си град се завръща и Николай Николов, който ще има възможност да докаже себе си и пред собствена публика.

Верен на себе си, наставникът Димитър Крушовски повика в първия отбор 17-годишния юноша на южняците Атанас Гюргайков, както и 15-годишния полузащитник от юношите младша възраст Абдула Кючуков. Всички те, заедно с останалите в тима ще изиграят 6 контроли като първата ще бъде на 13.07 срещу „Септември“(Симитли), след това на 16.07. срещу „Пирин“(Разлог), 20.07. срещу азербайджанския „Сабах“. Вече има договорка с „Марек“, но ще се уточни допълнително датата, както и датата на спаринг с гръцки тим, който ще гостува в Гоце Делчев за вероятно единствената проверка на родна земя през лятната подготовка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене