Спортно събитие в Гоце Делчев! Легенди на българското джудо проведоха изпит за повишаване на Кю Дан!

Джудистите на СК”Джудо Неврокоп” успешно положиха изпит Степен “5-кю-жълт колан”. Дваддесет и осем малки спортисти се явиха, на изпит за за повишаване на своята кю дан степен в Джудото. 

Зала Арена Неврокоп и спортната школа по Джудо – Самбо в Гоце Делчев беше домакин на паметното спортно събитие. Най-успешният ни джудист за всики времена в страната Георги Петров заедно с олимпийският шампион Илиян Недков бяха жури на проведеното съзтезарие, на което всички спортисти се представиха отлично. Големите имена в славното бойно изкуство за пореден път дадоха висока оценка на треньорския състав и като цяло на клуба в града. Вече със съгурност може да се каже, че благодарение на усърдния труд на екипа на СК”Джудо Неврокоп”, града и региона има успешно утвърдена школа  с традиции и много успехи в големия спорт, заяви Георги Петров.

Той е първият наш европейски шампион за мъже, като печели титлата в Дебрецен през 1981 г. Петров е и първият, взел медал за България от световно първенство – бронз от Маастрихт ’85. А същата година остава на крачка от световния връх – сребро от Сеул. На два пъти участва и на олимпийски игри, като стига до репешажите. Обявен е за най-техничен джудист за изминалото столетие от родната федерация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене