Нова обществена поръчка за депото в с. Джерман, община Дупница

Общината в Дупница е прекратила обществената поръчка за доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на мобилно оборудване и техника за инсталация за компостиране и инсталация за предварително третиране за регионално депо за отпадъци, което се изгражда в с. Джерман, община Дупница. Това съобщиха от администрацията.

Стойността на поръчката е 991 200 лева. Причината за прекратяването ѝ е техническа грешка в документацията. Грешката е коригирана в програмата за обществени поръчки, но не е отразена в официалния вестник на ЕС. Прекратяването на поръчката ще отложи отново изграждането на депото. Сега предстои обявяването на нова поръчка.

Наскоро председателят на сдружението „Бъдеще за Джерман“, което се бори против реализирането на проекта от няколко години, Борислав Тасков, обжалва пред Административния съд в Кюстендил всички актове, свързани със строежа и издадени от областния управител.

Регионалното сдружение за управление на отпадъците беше създадено през 2011 г., на основание Закона за управление на отпадъците, след решения на Общинските съвети в общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Невестино и Трекляно. Целта на сдружението е изграждане на регионална система за управление на отпадъците, чрез изграждане на регионален център за управление на отпадъците и свързаните с това съпътстващи дейности.

Местните хора в с. Джерман обаче не са съгласни с определения терен за депо, което трябва да поеме боклука на шест общини от Кюстендилска област.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене